Życie bez glutenu – czy gluten jest faktycznie wrogi?
Niekiedy skorzystanie z porad dietetyka to bardzo dobre rozwiązanie. Z jakiego powodu? Bo na świecie pojawia się dużo mitów, jakie dotyczą jedzenia. Choćby mit dotyczący glutenu. Wiele osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Faktycznie, jest – problem polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Produkty mleczne też są szkodliwe dla alergików. Wskutek tego przed przemianami żywieniowymi wypada zwrócić się po poradę do dietetyka, jaki zaleca rozmaite testy oraz sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, ponieważ nie pragną się potwierdzać że mają jakikolwiek kłopot. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że prędko uzyskamy ładną i szczupłą postawę. Aczkolwiek prawda bywa absolutnie inna oraz często nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa bądź najzwyczajniej w świecie nie posiadamy siły na to, żeby wykorzystywać ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest zastosowanie paru rodzajów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie oraz powracanie do starych nawyków żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Ponieważ organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że odpowiednia ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby potrzebował oraz zaczyna się bronić kiedy wyłącznie jest ich mniej. uczulenie na gluten Ta obrona skutkuje znacznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, szczególnie, jeśli niespodziewanie zjemy nadmiernie dużo. To fundamentalny błąd odchudzających się, poprawniej więc rozpocząć jedną długotrwałą dietę ale nie przekształcać jej.
Zobacz filmik